Weetje – Vitamine D

Vavin waarschuwt vooral tegen de schadelijke invloed van zon op de huid. Maar de zon heeft ook zo zijn goeie kanten. Zo wordt onder invloed van UVB-licht vitamine D aangemaakt. Belangrijk voor onze botten, tanden, spieren, het geheugen en de concentratie.

Daarnaast lijkt een flinke dosis vitamine D het risico op diabetes, hart-en vaatziekten, artritis en kanker te verminderen. Hoeveel zon per dag nog gezond is? Dat hangt af van het seizoen, het uur van de dag en de UV-index. Om een idee te geven: elke dag 15 minuten zonlicht op je handen en gezicht levert over het algemeen genoeg vitamine D op. Heen en weer fietsen naar het werk, lopend een boodschap doen of de hond uitlaten is dus al gauw genoeg.

 


 

Ingrid Beckers (48) ,
Bedrijfsjournalist uit Maastricht:

“Ongeveer tot mijn veertigste smeerde ik bijna dagelijks foundation. Zonder voelde ik me kaal, minder mooi, misschien zelfs een beetje onzeker, ook omdat ik best een onregelmatige huid had. Ik was altijd jaloers op van die natuurlijke schoonheden die geen dekkend laagje smeersel nodig hebben.

Toen ik de producten van Vavin begon te gebruiken, merkte ik dat mijn huid langzaam opknapte. Het begon tegenstrijdig te voelen om mijn fris gereinigde, gezond gevoede huidje ’s ochtends meteen te verbergen achter een laag foundation. Was dat nog echt nodig? Eerst durfde ik de foundation weg te laten op dagen zonder werk- of andere afspraken. En verdomd, niemand die raar opkeek of vroeg of ik slecht geslapen had. Zelf vond ik het heerlijk dat ik ’s avonds niet al die troep van mijn gezicht hoefde te halen. Inmiddels is mijn laatste flesje foundation vijf jaar over datum en gebruik ik alleen nog de BB-crème van Vavin op die momenten dat zeg maar mijn haar en outfit ook moeten kloppen. De Bescherm 06 maakt mijn huid egaler, de tint past zich mooi natuurlijk aan mijn huid aan. Zo voel ik me niet te opgedirkt, maar precies goed.”

 


 

Bye, bye foundation…
Hello BB-crème

Hoe goed je je huid ook schoonmaakt en verzorgt, helemaal vrij van oneffenheden ben je vrijwel nooit. Zeker zo aan het einde van de winter kan de huid best wat onrustiger zijn. Nu zijn er van die dagen – feestje, zakenlunch, (first) date – dat puistjes, rode vlekjes of donkere kringen erg ongelegen komen. Veel vrouwen grijpen dan naar dekkende foundation om de boel te camoufleren. Of om hun bleke wintersnoet gewoon effe wat meer kleur te geven.
Verstandig? Niet echt. Foundation dekt de huid volledig af en bevat meestal nul voedende of beschermende stoffen. Vavin zegt: dat kan anders en beter met een goeie BB-crème. BB-crème bevat zowel kleurpigmenten voor een tintje als verzorgende ingrediënten én een zonnefactor. Wat ook geen overbodige luxe is nu het zonnetje voorzichtig weer gaat schijnen.

 


 

Product tip

Ook Vavin heeft een BB-crème in de productlijn: Vavin bescherm 06. De minerale pigmenten maken de huid mooi egaal en geeft een natuurlijk tintje. Biosacchariden maskeren rimpels en oneffenheden. Stearinezuur matteert en voorkomt glimmen.

Het mooie is dat Vavins BB de huid ook beschermt en verzorgt. Extract uit tomaten gaat schade van vrije radicalen tegen. Natuurlijke suikers verbeteren de weerstand van je huid. Door de zonnefactor 15 is je huid bovendien beschermd als je een uurtje buiten bent bij een lage UV-index, zoals nu in het voorjaar. Alleen als je lang in de felle zon bent, is een extra hogere zonnefactor nodig. Vavin Bescherm06 dekt iets minder dan pure foundation. Maar dat beschouwen wij juist als pré. Je huid wordt niet volledig dicht geplamuurd, de oneffenheden vervagen au naturel. Dat past meer bij deze tijd, waarin je als vrouw gewoon je mooie, sterke zelf mag zijn en je niet hoeft te verschuilen achter een dikke laag make up.

 


Trots

Trots zijn wij om met dit prachtige merk elke dag te mogen werken.

  vavin.nl