Wat is het? Hoe werkt het? Voor wie werkt het?

Wat zijn triggerpoints?
Iedereen heeft triggerpoints, alleen hoef je er niet altijd last van te hebben. Triggerpoints hebben diverse oorzaken zoals bijvoorbeeld; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures en overbelasting. De symptomen kunnen de volgende vormen aannemen; spierstijfheid, duizeligheid, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, pijn in de ledenmaten, oedeem, pijn in bepaalde spieren, enz.

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door de spieren nauwkeurig te palperen worden de (meestal onverwachte) pijnlijke punten opgespoord en door fricties in de lengterichting van de spier gedeactiveerd.

Triggerpoint, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Ook last van pijn die nooit weg gaat? Steeds komt de klacht weer terug!?

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek-, schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Massage 25min.   |    €35

Tijdens deze massage kan er een gedeelte van je lichaam worden behandeld. Bijvoorbeeld rug, nek en schouders of de onderrug en achterzijde benen en voeten of gehele rug.

Massage 45min.   |    €55

Tijdens deze massage kan er wat dieper worden ingegaan op een groter gebied. Bijvoorbeeld rug, nek en schouder, maar ook de rug en achterzijde van de benen.

Hoe werkt Triggerpoint?
De bekendste procedure van Therapeutische massage bestaat eruit dat je een Triggerpoint een bepaald aantal seconden statische druk geeft, of net zo lang tot dat hij loskomt. Dit staat bekend als ischemische compressie. Men drukt hierbij het bloed uit het weefsel. In plaats van statische druk bij ischemische compressie is het veel beter om een reeks diepe strijkingen te geven over het knoopje van het Triggerpoint.

Dit geeft:

  • Sneller resultaat
  • Veiliger en effectiever
  • Ergonomischer voor de masseur en brengt een grotere verandering in het Triggerpoint, zodat het zal deactiveren

Het herhaalde “melken” van de spier door de strijkende beweging is veel efficiënter in het laten afvloeien van bloed en lymfe. (Het is zoals je een vieze spons uitspoelt in een bak water, door steeds kleine kneepjes te geven.) Bijkomend voordeel van de korte strijkingen is dat onderbroken pijn beter te verdragen is dan aanhoudende pijn. Ook maakt deze methode een golf endorfine in je lichaam los.

Voor wie werkt het?
Triggerpoints spelen vaak een rol bij vele alledaagse pijnklachten. De meest voorkomende voorbeelden uit zijn; Hoofdpijn, whiplash, migraine, sportblessures, schouderklachten, kuitkramp. Maar ook bij lichamelijke klachten bij stress, een angststoornis, depressie of burn-out.