Wat is het? Hoe werkt het? Voor wie werkt het?

Wat is Sportmassage?
Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam

Massage 25min.   |    €35

Tijdens deze massage kan er een gedeelte van je lichaam worden behandeld. Bijvoorbeeld rug, nek en schouders of de onderrug en achterzijde benen en voeten of gehele rug.

Massage 45min.   |    €55

Tijdens deze massage kan er wat dieper worden ingegaan op een groter gebied. Bijvoorbeeld rug, nek en schouder, maar ook de rug en achterzijde van de benen.

Hoe werkt een sportmassage?
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Effect van sportmassage
Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

Sportmassage zorgt ervoor dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Andere klachten die met sportmassage verlicht kunnen worden zijn:

  • Verhoogde of verlaagde spierspanning
  • Slechte doorbloeding
  • Verklevingen
  • Een “knoop” in de spieren

Door een goede sportmassage gaat de genezing van spieren en pezen sneller en zullen klachten eerder verdwijnen.