FIT door Massage – Massage op maat

Energiek, fit en gezond de herfst tegemoet!

Massage op maat betekent dat iedere massage anders ervaren mag en kan worden. Op het moment van massage wordt bepaald welke technieken gebruikt gaan worden. Dit is afhankelijk van je klachten, lichamelijke conditie, ziekte of omdat je gewoon voor ontspanning komt. Omdat de massage voor jou bestemd is mag en kan jij ook aangeven welke technieken wel of liever niet gebruikt mogen worden.

Lichamelijke of geestelijke vermoeidheid, spanningshoofdpijn, veel stress, veel drukte met werk en gezin, geen tijd voor jezelf nemen, chronische vermoeidheid en/of slaapproblemen, stijven nek en rug, vage lichaamsklachten of gewoon even toe aan ontspanning? Dan is een massage wat voor jou!

 


HELP, mijn huid heeft vakantiestress!

Is jouw huid ook zo onrustig of droog na de vakantie?

Je hebt heerlijke vakantieweken gehad. Voelt je lekker uitgerust en weer helemaal in balans. Maar helaas. Een lekkere vakantie betekent niet vanzelfsprekend dat je ook thuiskomt met een stralend, glanzende, egale huid. Veel vrouwen hebben na hun vakantie méér pukkeltjes en vlekjes op hun huid dan door het jaar heen. Want terwijl zij zo genoten van de zon, zee, rust en een verkwikkende duik in het zwembad kreeg hun arme huid heel wat te verduren.

Te veel blootstelling aan UV-licht doet de huidcellen geen goed. Dat is natuurlijk niks nieuws. Maar wat we wel eens vergeten: zon betekent ook vaker douchen, veel zwemmen in chloorwater en smeren met vette zonnebrand- en geurende verzorgingsproducten. Dat alles bij elkaar is voor hardwerkende huidcellen echt too much. Rode vlekken, schilfers of puistjes zijn het gevolg. Ook krijgen nogal wat vrouwen last van vervelend jeukende, droge armen en benen.

Klinkt bekend? Dan wil je vast weten wat er met je huid gebeurt, terwijl jij relaxt in je strandstoel ligt?

  1. De zon onderdrukt het immuunsysteem waardoor makkelijker ontstekingen kunnen ontstaan in de opperhuid. Deze veroorzaken op hun beurt weer een snellere afschilfering van huidcellen. De huid probeert namelijk op deze manier van de ontsteking af te komen. Vandaar dat de huid in de zomer vaak schilferig is.
  2. Door vette zonnebrandcrème kunnen de poriën in de huid verstoppen. En dan liggen puistjes op de loer.
  3. Lekker dobberen in warm zwembadwater is heerlijk, maar tast de huidvetten aan. Vooral de huid van armen en benen droogt snel uit, omdat op deze plekken maar weinig talgklieren zitten die voorkomen dat de huid uitdroogt.
  4. Na het zonnen en zwemmen extra douchen? Niks aan de hand zolang je zorgt voor een milde reiniging met behoud van natuurlijke huidvetten. Maar de weelderig schuimende douchegels en geurende bodylotions in appartementen, hotelkamers of je eigen vakantiekoffer zijn een aanslag op je huid.
  5. Veelvuldig gebruik van verschillende verzorgingsproducten doet de huid meer kwaad dan goed door de vele toegevoegde hulpstoffen. Irriterende emulgatoren, conserveringsmiddelen, zonnefilters, geur-en kleurstoffen zijn –  in combinatie met UV-licht – een belangrijke veroorzaker van zonneallergie.

 

Afspraak maken
PRAKTIJK VOOR MASSAGE EN HUIDVERBETERING